NED | ENG

 

Een door fotografie geďnspireerde toeristenstudio in het pittoreske hart van Gent

Dit appartement op de eerste verdieping van een breedhuis uit begin XX werd gebouwd naar ontwerp van de Gentse architect-kunstenaar Jean Hebbelynck die ondermeer ook het imposante bankgebouw vlakbij op zijn palmares heeft staan. Het appartement, dat in 2013-2014 volledig werd gerenoveerd, ligt aan hetzelfde pittoreske plein waar ooit Jacob van Artevelde (1290-1345) woonde: de Kalandeberg. Heden in een rustige en autoluwe omgeving en op wandelafstand van de voornaamste historische bezienswaardigheden van het Gentse stadscentrum. Zo volstaat het bijvoorbeeld om in Studio Guarda La Fotografia het slaapkamerraam te openen en zicht te hebben op de veertiende-eeuwse Sint-Baafskathedraal.

Ecologie en fotografie

Om de ecologische voetafdruk te beperken, werd bij de inrichting van Studio Guarda La Fotografia beslist om de authentieke binnendeuren en plankenvloer te behouden, en meubels te integreren vervaardigd uit recuperatiehout. Daarnaast wordt er aan de hand van foto's en attributen een duidelijke link gelegd met fotografie, in het bijzonder met het werk van fotograaf Filip Naudts en zijn gelijknamige fotostudio GUARDA LA FOTOGRAFIA. Leuk om weten is dat gasten de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan een selfie-wedstrijd waarmee ze gratis een extra overnachting kunnen winnen.

Met een oppervlakte van 45 m˛ biedt het volledig gerenoveerde en bemeubelde appartement naast een slaapkamer en woonkamer ook een eigen kitchenette en badkamer. Er is een smart-tv aanwezig, een videofoon en gratis WiFi. In de keuken een inbouwijskast met vriesvak, inbouw combi-oven en vitrokeramische kookplaat, en in de badkamer een douche, toilet en lavabo.

Per nacht (zo-do): € 86
Per nacht (vr-za): € 92
Per week: € 605
Per maand: € 1555
 
Excl. schoonmaakkosten: € 45

Reservatie: studio.glf@telenet.be,+32(0)495 85 62 70

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

guestbook stats